måndag 11 september 2017

Att syna sig själv i sömmarna


Vi bär alla med oss ett bagage från vår uppväxt, vilka upplevelser vi haft i förhållande till föräldrar, syskon, skola, släktingar och människor som vi mött i olika situationer och miljöer. Det här är grunden för vårt kommande liv och utveckling. Vi kan välja att formas av både negativa och positiva upplevelser eller så kan vi välja att bryta med det negativa i vårt sociala arv och vår uppväxt.

Människan kan känna sig trygg i sin situation även om den inte är fruktbärande därför att det är så jobbigt att omformas, fastän det skulle leda till något bättre så kan vi tveka. Ibland måste vi ändå välja att liksom syna oss själva i sömmarna för att kunna gå vidare utan ett alltför plågsamt liv.

Den onde har kommit för att stjäla, slakta och förgöra, men Jesus har kommit för att vi skall få liv och övernog (Joh. 10:10). Har du blivit sårad någon gång? Jo, visst har du, det har vi alla blivit. Ibland kan vi skratta åt något som någon annan gör för att vi tycker det ser dumt ut, samtidigt sårar vi personen som från tidigare har negativa erfarenheter av just den här situationen. Det här har vi alla blivit utsatta för och liksom andra inte förstår varför vi reagerar som vi gör, så gör inte vi det heller när vi sårar någon. Därför måste vi börja arbeta med oss själva för att bli kvitt det som plågar.

Ett effektivt sätt att bli fri om du sårats eller bär på svåra tankar är att genast avsäga dig det som plågar. Säg:" I Jesu namn vägrar jag att ta emot denna tanke och jag ber dig Jesus att ditt blod bara skall absorbera det här som plågar. Gud, låt din kärlek fylla och hela mig i den här saken så att jag blir helt befriad". Varje gång plågsamma tankar dyker upp så stoppar man den på detta vis - och det kan bli många, många gånger - småningom kommer det att gå bättre och lättare. Ibland kan du känna att det plågsamma liksom går ut med en suck i samband med bönen. Den onde har ingen rätt att plåga, Guds barn har rätt att bli befriade.

Ty deras bördors ok, deras skuldrors gissel och deras plågares stav bryter du sönder
liksom i Midjans tid.Jes. 9:4