torsdag 30 juni 2022

Icke godkänd men ändå fri

 

I dag tänkte jag att jag skulle dela med mig av några bibelord som kan styrka och uppmuntra den som upplever sig satt i utanförskap. Vi har alla så olika bakgrund, någon föds in i de bästa förhållanden redan från början medan andra får en dålig position med svag självkänsla som kan följa den människan genom livet om hon inte annars gör sig fri. Alla får vi ändå vår beskärda del av livet förr eller senare. Det Gud vill göra är att använda sig av det som blivit en svaghet i vårt liv och vända det till hjälp för andra.

Du kanske har blivit mobbad genom livet, även fastän du kommit upp i högre ålder. Det är som att dina motståndare ser din svaghet och vänder sig emot dig. Ingen av oss är fullkomlig och t.o.m. i församlingen kan det vara så att du upplever att ingen bryr sig om dig och ditt samtidigt som man säger att vi skall bära varandras bördor. Du ber för dom andra och deras bördor men det finns inget intresse att be för din situation. När du är sjuk frågar ingen efter dig och när du kommer tillbaka hälsar ingen på dig. Det låter grymt men tyvärr kan det gå så ibland. Om du har det så är du en människa som skall ta hand om de mobbade och utstötta för du vet hur det är att vara i den situationen. Ibland kanske du tänkt, även om det inte är så, att om ett lag skulle ställas upp i församlingen skulle du bli den sista som blev invald och du får stå där med skam. I skolan var du alltid den som valdes sist in i laget, någon måste ta dig, inte för att du var dålig på att spela men för att du inte var populär. Djävulen vill påminna oss om sådana saker för att få oss att må dåligt, men Gud kan styrka oss och ge oss tålamod och uthållighet i allt så att vi kan stötta den som har det svårt och lider, han har inte anseende till person. Du vet hur det är att vara ensam och utstött och du dras till sådana personer. Ett ord som kom till mig i sådana sammanhang är följande:

Kol.3:23-25  Vad ni än gör, gör det av hjärtat, som för Herren och inte för människor.  Ni vet att det är av Herren ni ska få arvet som lön. Det är Herren Kristus ni tjänar.  Den som gör orätt ska få igen den orätt han har gjort, utan partiskhet. 

Mark. 10:31 Men många som är först ska bli sist, och de som är sist ska bli först.

Rom. 10:11 Skriften säger: Ingen som tror på honom ska stå där med skam

Kol. 1:11  Då ska hans härlighets makt styrka er och ge er all kraft till att vara uthålliga och tåliga i allt

Fil.4:13 Allt förmår jag i honom som ger mig kraft

Gal. 5:6  När vi lever i gemenskap med Kristus spelar det därför ingen roll för en man om han är omskuren eller ej. Det enda som betyder något är tron på Kristus som får oss att älska våra medmänniskor.