onsdag 26 april 2017

Allt har sin tid och Gud har inte gett oss en fruktans ande

"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge", så säger ordspråket - eller "intet är som väntans tider". Bibeln säger i Ords. att "Förlängd väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan
är ett livets träd" (Folkbibeln) eller "
Den som måste hoppas länge på något känner det hopplöst, men när drömmen slutligen går i uppfyllelse upplever han glädje och lycka" (Levande Bibeln).

Det kan vara direkt plågsamt att inte veta hur framtiden ser ut för den som väntar på svar. En mamma kan längta så efter den bebis som hon ska föda att tiden kan kännas oändligt lång under väntetiden, men sedan gästar lyckan när hon får hålla den nyfödda. Predikaren säger att allt har sin tid och att vi gör bäst i att njuta av dagen och stunden.

När vi väntar kanske vi önskar att Gud skulle servera oss svaren på våra frågor så att vi fick veta på förhand hur det skulle bli, medan Guds avsikt kan vara att träna vårt tålamod eller att pröva oss, han vill se att vi kan lita på att han håller allt i sin hand. Gud är den som strider för oss och han har allt under kontroll.

Var alltså vid gott mod under den goda dagen och besinna under den onda dagen, att den ena såväl som den andra har Gud gjort för att människan inte skall kunna utforska det som kommer efter henne. Pred. 7:15

Vi behöver inte frukta för framtiden, Gud har hela världen i sin hand och härnere råder hans eviga armar.