torsdag 16 november 2017

Hör vad Anden säger till församlingen


De sju sändebreven i Uppenbarelseboken slutar alla med orden:"Du som har öron, hör vad Anden säger till församlingarna!" Det handlar ju här om olika typer av församlingar, precis som i dag. I varje församlingsbrev finns förmaningar och uppmuntran. Ibland har jag undrat:" Hur skulle ett brev till just vår församling se ut?"

Självklart talar Gud till oss genom predikningar och profetiska ord och Kristi kropp är en, men varje enskild församling har väl också specifika mål som vi vill uppnå och börja leva i. Det finns heller ingen perfekt församling, hur gärna vi än skulle vilja se det så, utan vi behöver ständigt växa på vår väg i Guds rikes utbredande.

Johannes kom i Anden när han var på ön Patmos för Guds ords och Jesu vittnesbörds skull och han såg Människosonen, som talade till honom och sade att han skulle skriva ner allt han sett och vad som skulle ske.

Upp. 1:1- 3 Detta är Jesu Kristi uppenbarelse, som Gud gav honom för att visa sina tjänare vad som snart måste ske. Han sände sin ängel och gjorde det känt för sin tjänare Johannes, som har vittnat om Guds ord och Jesu Kristi vittnesbörd , allt vad han själv har sett. Salig är den som läser upp och saliga de som lyssnar till profetians ord och tar vara på det som står skrivet i den, för tiden är nära. 

Tiden är nära och varje församling behöver veta vad den skall göra i just denna tid. Om allt står klart behöver man förstås inte fråga Anden, men om vi vill veta mera kan vi be och fråga Gud, som ger vishet till den som ber om det. Vi kanske redan ber för alla personer i församlingen, men Kristi kropp i enhet kan också hungra efter att mera få lära känna Gud och hans avsikt med församlingen och dess verksamhet. Vi vet att Guds sanna ord skall predikas och evangeliet och vittnesbördet om Jesus gå ut, ändå kan det också finnas ord av förmaning till renhet och lydnad, respekt för Guds helighet, specifika uppenbarelser och goda gåvor som kommer ner från himlaljusens Fader.