torsdag 9 november 2017

Fadersidentitet

Varje barn behöver få sin identitet genom en fadersfigur bekräftad, om det sedan är barnets riktiga far eller någon annan fadersfigur som t.ex. farfar eller morfar. Barnet behöver se sig själv i den fadern för att kunna växa upp till en trygg vuxen. Detsamma gäller förstås för en moder men jag tror att fadern har en speciellt stor inverkan på det växande barnet, särskilt för pojkar men också för flickor. Sedan är förstås vår Fader i himlen den viktigaste för oss.

Som det nu är med könsbestämningar av alla de slag så kan allt bli en enda förvirring för den som är osäker i sin identitet. Barnet kanske växer upp med två mammor eller två pappor som föräldrar och det var ju inte vad Gud tänkt. Han skapade ju oss som man och kvinna till att fortplanta oss. Det är klart att djävulen är nervös, Jesus kommer ju snart och den onde vill utplåna mänskligheten. Jesus kom för att ge oss liv och övernog och den onde för att stjäla slakta och förgöra, till att skapa stor förvirring så att människan inte skall se vem hon kan vara i Jesus Kristus, en sann identitet som bär människan genom livet.

Man ser att pride och allt som har med homosexualitet att göra får mycket utrymme i medierna medan allt som har med äkta kristenhet att göra trycks undan. Det är inte människor av kött och blod som skapat detta och vi tar oss inte rätten att döma någon, utan det är den onde som använder sig av människor och som söker svagheter och utnyttjar människor. Det är honom vi skall förvägra tillfälle till våra liv så att Guds gärningar får verka. Guds rike skall utbredas och växa, fadersidentiteten tillta och vi ropa "Abba! Fader!". Vaka och be att få behålla kronan, vara hans äskade brud och vän.