torsdag 1 februari 2018

Kampen är inte mot kött och blod



Har du varit med om någon gång att allt du säger ifrågasätts eller skärskådas? Då är det inte människor av kött och blod som är dina fiender.

Ef. 6:12-18 Vi kämpar inte mot kött och blod, utan mot furstarna, mot makterna, mot världshärskarna här i mörkret och mot ondskans andemakter i himlarymderna. Ta därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och stå upprätt när ni fullgjort allt.
 Stå alltså fasta, med sanningen som bälte runt höfterna och klädda i rättfärdighetens pansar. Bär som skor på era fötter den beredskap som fridens evangelium ger. Ta dessutom trons sköld, med den kan ni släcka den ondes alla brinnande pilar. Ta emot frälsningens hjälm och Andens svärd, som är Guds ord. Gör detta under ständig bön och åkallan och be alltid i Anden.Var därför vakna och håll ut i bön för alla de heliga. 
 Var därför vakna och håll ut i bön för alla de heliga. Det betyder att vi skall be för våra trossyskon och välsigna dem dagligen. Be om blodets beskydd över eget liv och familj och över deras liv och över våra tankar. Och det här är en viktig del av rustningen, inte bara de andra delar som vi skall vara iklädda. Djävulen går omkring som ett rytande lejon för att få missämja mellan trossyskonen och det är viktigt att vara vakande också över detta.
Ps. 41:10 Även min vän som jag litade på, han som åt mitt bröd, lyfter sin häl mot mig.
Israeliterna hade många folkslag att kämpa emot under sin ökenvandring och det har vi också, det gäller bara att känna igen amoreer, jebuseer, hetiter, perisseer osv. Vi möter dem i 2 Mos. 3:17 och innan landet av mjölk och honung kunde intas måste dessa folk övervinnas. På ett sätt har den kristnes kamp inte förändrats utan vi har samma strider som de fast på ett lite annat sätt. Mycket i vår värld har blivit verbalt. Vi måste gå emot ande av kritik, avund, missunnsamhet osv., befalla den onde att gå i namnet Jesus för han har ingen rätt att störa oss.