onsdag 1 januari 2020

Guds goda vilja för dig 2020

Fil. 2:13 För det är Gud som verkar i er, både vilja och gärning, för att hans goda vilja ska ske.

 När vi några nyligen diskuterade stickning kom det fram att det ofta handlar om att repa upp det arbete man just gjort. Någon gav genast upp och slutade, andra har repat gång på gång och gjort om tills resultatet blev lyckat. Och så kan vi ju säga att det mesta i livet är. Allting lyckas inte genast utan vi får börja om och lära oss under tiden. Vår livsvandring är inte alltid lätt, men genom att lyssna till den som har kunskapen och ta det till oss eller genom att lära oss genom egna misslyckanden, kan vi till sist lyckas om vi inte ger upp.
Så gör Gud med oss också. Han ger aldrig upp om dig och mig. Det var en äldre kvinna som sa att hon kände sig mindre värd än ett djur. Då fick vi förklara för henne att även om hennes jordiske fader handlat fel mot henne så finns det en himmelsk Fader som älskar varje människa och talar om för henne hur dyrbar hon är. Så gör Gud i dag, han vill ge upprättelse där det gått fel, hela den som är sjuk, förse där det behövs. Alla våra behov kan bli fyllda i honom och han ger aldrig upp om oss.
Guds goda vilja för oss detta år är att se oss gå framåt, resa oss upp ur stoftet och låta hans goda vilja verka i vår vilja och vår gärning.

2020 kan bli ett nådens år från Herren om bara Guds goda vilja får verka i oss och vi inte ger upp. Han vill ju så mycket mera med oss än vi själv kan se och förstå. Han ser våra olika anlag och var vår tro på vad han kan göra växer. Någon får tro genom bevisen och sanningen i Guds ord, en annan genom att få bönesvar. För andra kan det var genom det helande man fått ta emot och att se hur Gud kan förvandla en människa från ett vrak till en som starkt verkar i Guds rike, eller att se den glädje och frihet som tagit plats i en annan människans liv. Gud vill ge fångarna fria, förbinda sår och komma med läkedom till kropp och själ. Låt oss söka att se i anden hur det kommer att ske under det kommande året. Låt oss be ut Jes. 61 över en fallen värld att uppresas. Gud kan detta år låta oss få se bönesvar på böner vi haft under många, många år. Allt är möjligt för den som tror, han kan föra oss ut på nya vatten, där vi aldrig varit förut.