måndag 26 juli 2021

Manteln som sölades i blod

 

Har senaste veckan lyssnat på möten från Arkens Mirakelkonferens. Och blivit så välsignad och mättad! Det som starkast kommit fram är namnet Jesus! Jesus, Jesus, Jesus, och hur kan man då låta bli att bli fylld och upptagen av konungen? Tack, tack ni på Arken för budskapet!

Något som annars kommit till mig på sistone är det bibelord som säger att om någon ber mig om manteln så skall jag ge honom de kläder som finns under också. Det handlar om att älska alla människor, också den som skymfar eller gör mig till åtlöje. Luk. 6:29 Om någon slår dig på ena kinden, vänd då också andra kinden till. Och om någon tar ifrån dig manteln, så låt honom ta tunikan också.

Jesus älskar människan. Man slog honom och tog hans mantel, som sölades i blodet från hans sår. När vi ser Jesus avbildad på korset har han ett tygstycke på sig, men i verkligheten var han naken, han lät dem ta kläderna under manteln också. Vilken skam tänker vi, men det var för vår skull, och att han hängdes naken var för att fienden skulle komma på skam.

Det svåraste för oss alla,  skulle jag tro, är att bli utskämd och förnedrad inför andra människor. Men den som tror på Jesus och sagt ja till det han gjort för oss och den kärlek han visade när han själv förnedrades, behöver inte komma på skam. I stället skall vi stå upp för namnet Jesus, känna stolthet över den nåd som visats oss, att vi får kallas Guds barn. Det kan betyda att vi måste avstå saker, stå upp för Jesus och sanningen utan att blygas. Bekänna vår tro på honom. Omvända oss från synd och upptagenhet. Det enda som betyder något är att få bli använd just för denna tid som ett redskap för honom.

Allt som hör ofrid och strider till, manteln som sölades i blod, allt sånt ska brännas upp i eld, enligt Jes. 9. Friden skall bli stor tack vare Jesu lidande. Han har vunnit en evig seger och den som vill kan bli delaktig i den friden. Gratis, helt utan egen förtjänst eller medverkan, bara att ta emot det som gjorts för oss.