lördag 6 augusti 2022

Uppståndelsekroppen

 

Lyssnat till Daniela Persin som talade om Jesu återkomst. Mycket djupgående undervisning där jag av någon anledning fastnade i det hon uttryckte hur vi kristna en dag skall liksom Jesus efter uppståndelsen  kunna gå igenom väggar och bli synliga eller osynliga när vi så önskar. Det handlar alltså om det som står i 1 Kor. 15 om de dödas uppståndelse. "Liksom i Adam alla dör, så skall i Kristus alla göras levande". Vid slutet överlämnar Kristus riket åt Gud, sedan han gjort slut på varje välde,makt och kraft, tills allt är lagt under hans fötter. Till sist berövas döden all makt.

1 Kor. 15:35-37 Nu kanske någon frågar: Hur uppstår de döda? Vad har de för kropp när de kommer?  Du oförståndige, det du sår får inte liv om det inte dör.  Och det du sår har inte den form det ska få utan är ett naket korn, kanske av vete eller något annat slag. 

1 Kor. 15: 42-44   Så är det också med de dödas uppståndelse. Det som blir sått förgängligt uppstår oförgängligt.  Det som blir sått i ringhet uppstår i härlighet. Det som blir sått i svaghet uppstår i kraft.  Det sås en jordisk kropp, det uppstår en andlig kropp. Finns det en jordisk kropp, finns det också en andlig kropp.

Det finns en synlig värld som vi lever i och det finns en osynlig värld, en andlig dimension. Vi behöver inte vara rädda för "spöken", vi skall inte ha något med de döda att göra. Det finns människor som menar att vi kan ha kontakt med de döda och tala eller hälsa till dem, även kristna, men gör inte så för det drar det demoniska till sig. Den andliga värld Kristus lever i är i ljuset och godheten och när han kommer får vi leva i den övernaturliga världen tillsammans med honom. Nu ser vi som i en spegelbild. Därför är det viktigt att vi följer våra Frälsare och herre och godkänner och tar emot honom i vårt liv. Vi vill ju inte en dag bli del av den onda andevärlden, men om vi gjort fel här på jorden och bekänner det för honom kommer han att förlåta oss. Kött och blod kan inte ärva Guds rike, vi skall alla förvandlas vid den sista basunen ljud. Fröet måste först dö för att sedan komma till liv. Det var i detta Jesus vann en evig seger.

1 Kor. 15:55-58 Du död, var är din seger? Du död, var är din udd? Dödens udd är synden, och syndens makt kommer av lagen.  Men Gud vare tack som ger oss segern genom vår Herre Jesus Kristus!  Stå därför fasta och orubbliga, mina älskade bröder, och arbeta alltid hängivet för Herren. Ni vet ju att er möda i Herren inte är förgäves. 

Jes. 25:8  Han ska utplåna döden för evigt. Herren Gud ska torka tårarna från alla ansikten och ta bort sitt folks vanära från hela jorden, för Herren har talat.  

2 Kor.3: 17-18  Herren är Anden, och där Herrens Ande är, där är frihet.  Och alla vi som med obeslöjat ansikte ser Herrens härlighet som i en spegel, vi förvandlas till en och samma bild, från härlighet till härlighet. Det sker genom Herren, Anden.