torsdag 5 januari 2023

Sikta mot målet

 

Hebr. 12:1-2 När vi nu har hört denna långa lista av människor som höll fast vid sin tro på Gud, låt oss då i fantasin se dem stå omkring oss och uppmuntra oss, när vi springer på trons löparbana. Låt oss göra som de gjorde och kasta av oss allt som hindrar oss, all synd som vill gripa tag i oss och få oss att falla. Låt oss springa med uthållighet mot målet,  där Jesus står och väntar. Fäst blicken på honom som först fick oss att tro och sedan vill hjälpa oss att nå målet. 

Jesus vill hjälpa oss att nå målet i vår trosvandring. Vi har kanske fått starka kallelser, någon att vara en Kaleb, andra kanske i ledartjänst. Men vad hjälper det om vi inte gör vår egen aktiva del? Saker sker inte automatiskt bara för att vi fått en kallelse, vi måste också börja gå mot det målet. Till en början tycker vi inte att vi gör något eller så gör vi fel. Allting måste ha sin mognad och sin tid, precis som när vi växer upp från barn till en mogen människa. Gud ser till vårt hjärta, att vi verkligen vill, och han lyfter oss upp när vi faller.

Inför ett nytt år brukar jag be Gud om ett ord för det året. Sedan när jag upplever att jag fått ett ord skall jag inte bara stanna i det och tänka att Gud skall fullborda det. Nej, då är det upp till mig att börja be ut ordet och bekänna det som en sanning, varje dag. Tron växer då vi lever i ordet, vi kan få bönesvar och kunna gå in i det löftet säger.

1 Tim. 4:8-9 Fysisk träning är bra på sitt sätt, men att träna sig i att lyda Gud är nyttigt på alla sätt. Den som lyder Gud har ju fått löfte om liv både i den här världen och i den kommande.  Detta budskap om räddning är sant och alla borde tro på det.