lördag 23 december 2023

Nåd

 

Klag. 3:22-23 HERRENS nåd är det att det inte är ute med oss, ty det är inte slut med hans barmhärtighet. Den är var morgon ny, ja, stor är din trofasthet.

Joh. 3:13-18   Ingen människa har ju varit i himlen, utom jag, Människosonen, som har kommit ner därifrån. På samma sätt som Mose hängde upp kopparormen i öknen, så måste jag, Människosonen, lyftas upp,  för att alla som tror på mig ska få evigt liv. Gud älskade ju människorna så mycket att han gav dem sin enda Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det var inte för att döma människorna som Gud sände sin Son till världen, utan Sonen kom för att rädda dem.  De människor som tror på Sonen blir inte dömda.

Hade i natt en dröm, var på nån typ av konferens. Det fanns en sak som fångade mig i predikan där, nämligen ordet "Nåd". Från den stund vi vaknar på morgonen finns Guds nåd där för oss. Det är Guds nåd att vi får bo i ett land med fred,  att vi har mat på bordet, tak över huvudet och kläder på kroppen. Om vi är friska, har familj och vänner, ett arbete och goda relationer så är det bara tack vare Guds nåd, vi kan ingenting ta för givet. Också frälsningen vi fick ta emot är bara Guds nåd och att Jesus dog för oss och att hans blod nu vittnar för oss i himlen, oavsett vad vi varit med om i vårt liv.

Ordet nåd finns vid sökning i bibeln på över 500 ställen, det betyder att det är något som Gud lägger stor vikt vid.

Nåd är Guds gåva till människan och om vi inte redan tagit emot den gåvan som kom till oss genom Jesusbarnet som föddes till vår jord, så kan vi i dag göra det. Nådens evangelium ger oss barnaskap hos Gud och ger oss delaktighet av hans kärlek.

Ps. 107:1  Tacka Herren för att han är god mot oss, och för att hans kärlek aldrig upphör.