måndag 18 september 2017

Blodet vittnar

1 Joh. 5:5-9 Vem kan besegra världen utom den som tror att Jesus är Guds Son?
 Han är den som kom genom vatten och blod, Jesus Kristus: inte bara genom vattnet, utan genom vattnet och blodet . Och Anden är den som vittnar, eftersom Anden är sanningen. Det är tre som vittnar : Anden, vattnet och blodet, och dessa tre är eniga. Om vi godtar människors vittnesbörd så är Guds vittnesbörd starkare, för detta är Guds vittnesbörd som han har gett om sin Son.



Jesus dog och vann en evig seger, vi kan säga att vi är helade genom Jesu sår. Han övervann inte bara kroppens svagheter och sjukdomar utan också själens plågor. Liksom korset är tomt, synd och svagheter övervunna, så har också blodet runnit. "Genom blodet all min synd förlåten är, Jesu bringat full försoning på sitt kors på Golgata", som sången säger. Jesus bär inte längre något av våra plågor, men blodet vittnar fortfarande om att vi kan bära allt som tynger oss inför honom. Och eftersom blodet vittnar till vår fördel, så är i alla fall min tro att det fortfarande kan lyfta bort dina och mina negativa tankar och själsliga plågor.

Anden, vattnet och blodet vittnar, de är eniga, det vittnesbördet har Gud gett oss genom Jesus. Anden vittnar om sanningen, att vi kan vinna seger i allt detta genom blodet.