torsdag 19 oktober 2017

När tiden är inne för förlossning




Gal. 4:4-5 Men när tiden var inne sände Gud sin Son, född av kvinna och ställd under lagen, för att friköpa dem som stod under lagen så att vi skulle få söners rätt. 

Rom. 5:5-6 Och hoppet sviker oss inte, för Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den helige Ande som han har gett oss.
  För när tiden var inne, medan vi ännu var maktlösa, dog Kristus i de ogudaktigas ställe. 

Kanske har du bett för någons frälsning under en lång tid och sedan blivit missmodig och tänkt att det kommer aldrig att ske, då hoppas jag att de här orden från Gud kan trösta. Det är aldrig för sent, när tiden är inne och det är moget för skeende så kommer det att hända. En kvinna som skall föda kan bli otålig och tiden bli outhärdlig i slutskedet medan hon väntar på babyn, men när tiden är inne och som Gud har bestämt så kommer barnet att födas. 
 
På samma sätt var det med vår egen överlåtelse till Gud, det måste bara ha sin tid. Förlossningen har också sin tid och när bojor skall lossa och falla av så krävs det tåligt väntande i lidandet. Men det Gud har lovat kommer han att hålla och vi får bekänna och stöda oss på hans löften. Det hoppet kommer aldrig att svika oss som är hans barn eftersom hans kärlek är utgjuten i våra hjärtan. När tiden för förlossning kommer sker det i hans förbarmande kärlek, han som har lyft av oss varje synd och smärta kan också lossa och lyfta av varje börda vi bär på, om det så är bönebördor för andra eller egna tunga bördor.  Vi får lämna varje börda till honom så att inget längre hindrar vår tjänst för honom när tiden är inne för det.