onsdag 13 juni 2018

Vad mer vill korset berätta

 Kol.2:13-15 Ni var andligt döda på grund av era synder och därför att ert gamla jag inte hade skurits bort än. Men Gud lät er bli levande tillsammans med Kristus. Han förlät oss alla våra synder och drog ett streck över allt som anklagade oss. Listan över den skuld, som vi själva borde ha fått betala tillbaka, spikades fast tillsammans med Kristus på korset. Och genom det som Kristus gjorde för oss, vred Gud vapnen ur händerna på den onda världens härskare och makter. Han skämde ut dem inför hela världen, då han segrade över dem på korset.(NLB)

Vår tankevärld kan ibland bli som byggnader. Anklagelser kommer emot oss och gamla besvikelser och misslyckanden.T.o.m. sjukdom kan anklaga oss. Det kan bli som ett mörkt moln som svävar över huvudet. Vi har lärt oss från Jes. 53 att Jesus tog alla våra synder och sjukdomar, men det finns så mycket mer som korset kunde berätta.

Om korset kunde berätta som med en mun så skulle den troligen kunna uppenbara saker för oss som vi aldrig ens förstått. Vad Jesus gjorde för oss är så radikalt att vi får be Gud låta den helige Ande upplysa oss om vad mer som finns där. Den helige Ande, vattnet och blodet.

1 Joh. 5:6 Han är den som kom genom vatten och blod, Jesus Kristus: inte bara genom vattnet, utan genom vattnet och blodet. Och Anden är den som vittnar, eftersom Anden är sanningen.

Jesus förlåter varje bekänd synd och vi får leva i  och låta oss uppfyllas av honom. Skulden (skuldebrevet) är redan betald, det blev uppspikat på korset och gäller inte längre.  Prisad vare Gud, Jesus har segrat över varje ond makt, han har tagit gadden ur dem och de skall inte längre kunna skada oss. Det onda har gjorts till skam, det går bundet efter Kristus, som går fram i segertåg. Ondskans makt är bruten. Det finns förlossning och befrielse för oss. Vi har en konung över alla kungar, en som betalat priset för oss. Halleluja!

Kol. 2:9-10  I honom bor gudomens hela fullhet i kroppslig gestalt,  och i honom är ni uppfyllda, han som är huvudet över alla härskare och makter.