måndag 20 maj 2019

Bön för människor i stad och land

Bibeln säger att vi skall be för överheten. Vi ber för de styrande, att människor ledda av Gud skall tillsättas på regeringsposter i vårt land. Att de som sitter i stadsporten och styr skulle styra med vishet, ledda av Guds Ande. Vi ber för människor i eget land och i Israel. För att det skall gå oss väl och vi skall bli välsignade.

Vi ber också för landets invånare, för dem som lever under svåra ekonomiska förhållanden, kanske som ett resultat av regeringsbeslut som inte blev bra, därför är det viktigt att vi också ber för de styrande. Vi ber för dem som lever under broarna eller på annat sätt i misär. För dem som är sjuka och för dem som behöver mediciner, men inte har råd att köpa dem.

Vi ber för dem som lever i svåra relationer, pga alkoholism eller mentala problem i familjen. Vi tänker på dem som har så väldigt svårt att förlåta och som lever i agg och bitterhet, besvikelse. De som lever i lögner och felaktiga fantasier av olika slag, för att man fastnat i en tanke som blev fel. Ber för dem som felaktiga anklagar andra, men som har så svårt att se sin egen del i det hela. Herre förbarma dig! Gud se i nåd också till alla dessa! Vi ber om upprättelse, om en besökelsetid ifrån himlen där Guds Ande berör människan med en kärlek så stor att han lät Jesus, sin egen Son dö för oss misslyckade individer.

Fader, kom i Din kärlek till oss alla, kom till den som plågas, kom till den där allt gått fel. Omslut oss i din stora kärleks glöd, förbarma dig över oss. Fyll oss med din Ande av kärlek, så att vi kan vara förlåtande som du , så att vi kan går fria, födas på nytt och en dag få gå in i Evigheten och möta Jesu kärleksfulla blick.

Fader vår som är i himmelen. Helgat varde ditt namn. Tillkomme ditt rike. Ske din vilja, såsom i himmelen så ock på jorden. Vårt dagliga bröd giv oss idag, och förlåt oss våra skulder, såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro, och inled oss icke i frestelse utan fräls oss ifrån ondo. Ty riket är ditt och makten och härligheten i evighet. Amen.