fredag 26 november 2021

Gåvor och arv

 

Rom. 11:29  Om Gud ger oss något gott, eller inbjuder oss att tillhöra honom, så ångrar han sig inte och tar det tillbaka.

Det närmar sig jul, den tid som är gåvornas tid. Vi ger och vi tar emot. Det är meningen att det skall vara en glädjens tid. Det är bra med gåvor men den allra största gåvan är att ta emot det Jesus gjort för oss då han gav sitt eget liv för vår frälsning. Gud har erbjudit oss det  allra dyrbaraste arvet, en plats i himlen, vårt namn skrivet i Livets bok. Det är det dyrbaraste att eftersträva och när Gud kallar oss sina barn och ger oss gåvor så kommer han aldrig att ångra det.

I denna värld blir det lätt släktstrider när arvet skall delas. Man vill gärna ha allt av en släkting, eller kanske make/makas släkting, trots att man knappt besökt den personen under dennes livstid, men när arvet skall delas är man genast mycket mer släkt. Något den världsliga människan sällan tänker på är att ingen av oss kan ta något med oss den dagen vi dör, hur avundsjukan än sliter och man tycker att vad någon annan fått borde tillhöra mig. Hur mycket viktigare är det inte då att försäkra sig om en plats himlen, något av evigt värde. Kanske har man sällan umgåtts i bön med Gud eller i samvaro med de kristnas gemenskap, inte tagit emot Guds gåva att bli hans barn och ändå menar att vi har rätt till en plats i himlen. Om vi förnekar Gud så är vi tyvärr inte arvtagare, vi behöver först bekänna vår tro och sedan ta emot Jesus i hjärtat. Om vi gör så blir vi det rikaste en människa kan bli i denna värld!

Jesus kom till världen, inte för att fördöma någon, men för att vi skulle vinna frälsningen och få evigt liv. Bibeln säger att det är bara genom vår Frälsare Jesus Kristus som vi kan få tillträde till himlen. Om du inte redan är ett Guds barn kan du denna julhelg ta emot Jesus i dit hjärta, den bästa julgåvan du  någonsin kan få!