onsdag 14 februari 2024

Vad brinner du för, vad är din gåva

 

Läser just nu en bok om Jake, som är autistisk, hans mamma Kristine Barnett har skrivit boken som är utgiven på svenska 2013. Jakes föräldrar fick när han var två år höra att han aldrig kommer att lära sig läsa och skriva. Senare visar det sig att han har ett mycket högt IQ, ett fotografiskt minne och vid tolv års ålder är han avlönad forskare i kvantfysik. Trots att de var omgivna av experter gick Kristine sin egen väg vad gällde sonen. Hon såg vad han kunde och inte kunde och väckte gnistan hos honom  så att han kunde utveckla de färdigheter han har och inte tvingades göra saker som han inte kan. Så har Kristine också sett och hjälpt sina dagbarn att utveckla det som de brinner för.

Kan inte låta bli att se det här i ljuset av hur vi som församlingsmedlemmar kunde utvecklas. När vi blivit vuxna har vi hunnit få många ovanor och fördomar. Negativa tankar om oss själva om vad vi inte kan eller uppgivenhet att nå det som finns i vårt hjärta. Ändå har vi alla något som berörs inom oss vid vissa tillfällen och som ibland gör människor brinnande. Människan räcker inte alltid till att se vad som finns i en person eller så kan man ha missat något. Vi är svaga men Gud är vis och stark och han  kan tända gnistan. Det är ju han själv som gett det till oss. Om du känner dig osäker, tänk på vad det är som berör dig på djupet och ropa sedan till Gud om att få komma in i den gåvan, att bli hans redskap med den smörjelse som bara han kan ge när du börjar gå. Det är det som är Livet och som kan växa till i oss genom den helige Andes kraft. Det största av allt är att få vara hans redskap, att få vara välsignad och välsigna andra med den gåva vi fått.

Jak. 1:17  Gud ger oss bara goda gåvor. Han har skapat himlens alla ljus, men växlar själv aldrig mellan ljus och mörker. Därför ger han oss bara det som är fullständigt gott.

Rom. 11:29 BSV Om Gud ger oss något gott, eller inbjuder oss att tillhöra honom, så ångrar han sig inte och tar det tillbaka.

Rom. 11:29 SFB för Gud ångrar inte sina gåvor och sin kallelse