onsdag 4 oktober 2017

Sådant som människor vanligen möter

1 Kor. 10: 12-13  Därför ska den som tror sig stå se till att han inte faller. Ingen annan frestelse har drabbat er än vad människor får möta. Och Gud är trofast, han ska inte tillåta att ni frestas över er förmåga. Samtidigt med frestelsen kommer han också att ge en utväg, så att ni kan härda ut.
 

Inbilla dig därför inte att just du aldrig kommer att falla för en sådan frestelse, utan se till att du inte syndar. Till er som redan känner er frestade, vill jag säga, att ni inte är utsatta för värre frestelser än andra människor. Men Gud ska hjälpa er så att ni klarar av att stå emot frestelserna, för det har han lovat. Varje gång ni känner er frestade ska Gud visa en utväg så att ni inte behöver falla för frestelsen.(Levande bibeln)

Det kan finnas en mänsklig säkerhet om att man har den rätta visheten även om det kan vara en uppblåst vishet. "Därför skall den som tror  sig stå se till att han inte faller". Någon kan tänka: "Jag skulle aldrig handla på det sättet", faktum är att vi alla kan handla fel. Alla kan vi drabbas, ingen slipper undan, alla har vi någon svag punkt som vi kan frestas på.
 Det finns dom som alltid tar andra i försvar "jamen dom har ju så svåra omständigheter och orsaker till att inte lyckas, men av dig förväntar vi oss att du alltid skall vara redo att ställa upp". Du tycker då att dom andra alltid slipper undan, alltid hålls under armarna, allt är tillåtet.
 Gud säger att vi inte skall möta annat än människor vanligen möter. Du har dina sjukdomar och svåra omständigheter, du orkar inte mer än någon annan. Det bara förväntas mer av dig från ledarskapet. Men Gud skall se till att varje plåga har sin utväg. Ibland måste vi bara gå på lidandets och orättvisornas svåra väg. I himlen skall vi en dag få vår belöning och med det hoppet får vi se mot målet och uthärda. Och Gud kommer inte att tillåta att vi frestas över vår förmåga. Han är den som uppmuntrar och tröstar och omsluter oss från alla sidor även om livet inte alltid är rättvist. Jesus är en salva för vår själ.