lördag 16 december 2017

Herdestaven


Ps. 23:4  Även om jag vandrar genom dödens mörka dal, behöver jag inte vara rädd, för du finns bredvid mig, och din käpp och stav hjälper mig på vägen. 

Såg nyligen i ett program hur ägaren till får använde sig av en käpp för att fånga in fåren. Han satte kröken av käppen runt fårets hals och höll i ändan av käppen. Tänkte att så får nog vår herde Jesus fånga in oss många gånger när vi är på villovägar. Ja, också herden i församlingen behöver använda sin stav, sitt stöd, och sin käpp för att hålla reda på fåren.

Det är oss gott att Frälsaren blev oss född, att herdestaven blev honom given. Vi har inget att frukta så länge vi låter oss fångas upp och ledas av honom. Guds ord är våra fötters lykta och ett ljus på vår stig. Ordet tröstar och ger oss vägledning. Guds käpp beskyddar och staven lär vara symbol för Guds Ande, den som tröstar oss. Ordet och Anden är så viktigt för oss, vi möter ofta saker i livet som vill slå oss ner.

Käppen och staven är herdens redskap, Guds ord och helig Andes ledning vårt stöd. Vi tackar Gud denna julhelg för barnet som skulle bli världens Frälsare och Räddare och ber att hans stav alltid skall leda oss på rätta vägar för hans namns skull.