torsdag 20 december 2018

Den dyrbara gåvan

Maria och Josef tog med babyn Jesus till templet för att bära fram honom inför Herren Gud. Simeon var i templet och väntade på den som skulle bli folkets räddare, han var fylld av Guds Ande och levde efter Guds vilja. Han tog barnet i sin famn, tackade Gud och sade: "Han är det ljus som ska göra dig synlig för alla folk och ge ära åt ditt folk Israel." Till  Maria sade han: ”Många i Israel kommer att stöta bort det här barnet, och det ska bli deras olycka. Men för många ska han bli till stor glädje. Han ska vara ett tecken man strider om. Ja, också du ska få lida, du ska känna det som om någon huggit dig i hjärtat. Men allt detta ska avslöja vad som verkligen gömmer sig i människors inre.”

Också Hanna fanns i templet. Luk.2:36-37  En gammal kvinna, som hette Hanna och som Gud hade gett förmågan att framföra budskap från honom, var också i templet. Hon var dotter till Fanuel från Ashers stam. Hon hade varit gift i sju år när hon var ung, men hennes man hade dött, och hon var nu 84 år. Hon lämnade aldrig templet utan var där dag och natt och tjänade Gud genom bön och fasta.

Julens berättelse är om Jesus som föds hit till jorden. Han kom för att frälsa inte bara Israel, utan alla människor. Simeon och Hanna var bland de första som träffade Jesus och de hade båda väntat på honom. De väntade för att de genom bön och uppenbarelse visste vad som skulle komma, en Frälsare skulle födas till världen. De visste för att de var nära Gud och lyssnade till hans röst. Nu hade det kommit som dom väntade på och de kunde se det med egna ögon.

Också vi har blivit lovade att få se Jesus. Han skall bli oss till glädje om vi inte stöter bort honom. Om vi håller oss beredda och lyssnar, följer Guds vägar och tjänar honom, ser hans uppenbarelser och ber, då skall vi få se honom igen såsom Simeon och Hanna gjorde. Det var för dig och för mig som han föddes till denna värld och det var för vår skull som han tog all smärta och sedan uppstod. Han lät sig födas för att rädda mänskligheten och hans hand är uträckt till oss också i dag, vi får bara ta emot hans dyrbara gåva till oss. Tack Jesus att du gjorde det för oss!