måndag 19 augusti 2019

Lemmarna i Kristi kropp och dess gåvor

Rom. 12: 4-8 För liksom vi i en enda kropp har många lemmar och alla lemmarna inte har samma uppgift,  så är vi många en enda kropp i Kristus. Men var för sig är vi varandras lemmar.
  Vi har olika gåvor efter den nåd vi har fått: att profetera i överensstämmelse med tron,  att tjäna i vår uppgift, att undervisa i läran,  att förmana med uppmuntran och tröst, att dela ut gåvor utan baktankar, att vara hängiven som ledare, eller att visa barmhärtighet med glatt hjärta. 


Vi har fått olika uppgifter i Kristi kropp, därför behöver jag/du inte förvånas om det verkar som om andra inte är intresserade av det jag tycker är viktigt. Dom andra tycker nämligen likadant, "varför är det ingen som förstår att det här är viktigt". 
Det är bra att vi är olika, då kan alla olika uppgifter bli utförda och när var och en troget tjänar i den uppgift och gåva man fått från Herren kan alla delar bli tillgodosedda och ingen behöver tränga den andra. Bara Gud vet hur det kommer att bli bäst, därför har han också kallat oss att bli medlem i en församling och när var och en församling gör sin del kommer det att bli bra. I annat fall börjar det halta.
Det är när enheten fungerar som Guds verk kan utföras och hans rike bli starkt. Därför avskyr den onde enhet, han vet och gör allt för att förhindra enhet, han vill att hans eget rike skall växa och därför trycker han på våra svaga punkter när det börjar bli enhet mellan kristna. När vi då reagerar köttsligt tycker han att han har oss i sitt våld, då vet han inte att Kristi kropp alltid reser sig upp igen. Inget skall kunna hindra Guds verk att gå framåt. Han för oss alltid fram i Kristi segertåg för att sprida hans kunskaps väldoft och flöda i hans gåvor och kraft.