tisdag 15 oktober 2019

Guds löften är oss så nära



När vi ber enligt Guds ord kanske vi tänkt att löftena är så långt borta, kanske gäller dom inte mig eller är svåra att få tillgång till. Men så säger inte Guds ord, utan sådana tankar är en lögn från den onde. Guds ord säger nämligen att löftena, dvs Ordet, är oss mycket nära. Rom. 10:8 Vad säger den då? Ordet är nära dig, i din mun och i ditt hjärta, alltså trons ord som vi predikar.

När vi läser Guds ord, hör det predikas, eller högt bekänner det, kan vi ta in det i hjärtat och använda oss av det när det behövs, det finns i vår mun och vi kan bekänna ut det.

2 Kor. 1:20 Alla Guds löften har i honom fått sitt ja. Därför får de också genom honom sitt Amen, för att Gud ska bli ärad genom oss.
Gud har gett löften till sina barn och dem håller han så, att när vi i bön kommer till honom och åberopar dessa löften, ja då hör han dem och vill besvara dem. Vi får sätta vår tilltro till att det är sanningen.
Hebr. 11: 33-34  Genom tron besegrade de kungariken, skipade rätt, fick löften uppfyllda, stängde lejons gap,  släckte rasande eld och undkom svärdets egg. De var svaga men fick kraft, de blev starka i strid och drev främmande härar på flykten.

Löftena, som finns oss så nära, är till för att användas. Det är Guds utandade ord som ger oss seger när vi talar ut och åberopar det. Det ger oss fördelar, ger oss kraft i livets olika omständigheter.