söndag 27 oktober 2019

Såra inte den Helige Ande

 

 
 Kathryn Kuhlman brukade säga om den Helige Ande: " Såra honom inte, snälla, han är allt jag har"
Hur sårar vi då DHA? Jag tror vi gör det mest genom att ignorera eller undvika honom. DHA är ju vår Hjälpare och Vägledare och vi kan aldrig göra något av betydelse i Guds rike utan hans kraft. En människa kan aldrig hela någon, bara Jesus kan, och DHA är den som förhärligar Kristus. Vi får bara ödmjuka oss och alltid vittna om att det är Jesus som gjort undret när saker hänt i en människas liv, bara genom blodet som flöt på Golgata är det möjligt. 

Varför undviker människan DHA? Det kan ibland finnas en rädsla för något övernaturligt som man tycker att man inte kan hantera. Kanske ett kontrollbehov. Människan kan också ha mött andliga krafter som inte är från Gud, men när det är i Guds Ande som övernaturliga saker sker så är det ljuvligt och gott och det kan man inte säga om det som kommer från mörkrets makter, även om det till förstone kan smaka gott för att man aldrig provat på hur Gud smakar och således inte har någon erfarenhet. 
En annan orsak till att man undviker DHA kan vara ointresse, trots att man räknar sig som kristen vill man inte ha med andlighet att göra, inte ens i kyrkan! Man vill hellre leva enligt världens normer. Dåligt samvete över synder man inte vill släppa kan vara en sak som gör att man är rädd för att bli avslöjad, men den helige Ande är en gentleman och kommer absolut inte att göra något mot den fria vilja som Gud gett oss.

Vad jag skulle vilja be den som inte vill ha med Guds Ande att göra, är att hellre gå bort från ett möte där Anden verkar, människor till frälsning, helande och upprättelse. Med sin närvaro kan man annars hindra DHA att ge till människor det som dom så innerligt behöver! Så bättre att inte vara på ett möte och såra den helige Ande, som förkunnaren är så beroende av, allt han/hon har.

Om vi inte tagit emot Jesus i vårt hjärta säger bibeln att vi är själiska, inte pånyttfödda, det finns ingen annan väg till Gud än genom Jesus Kristus. Och har vi inte bekänt Jesus som herre i vårt liv kommer vi också att ha mycket svårt att förstå vilken Hjälpare den Helige Ande är för oss. Då hjälper inte fast hur goda meriter eller snällhet och duktighet. Jesus är den ende som kan visa oss på Fadern och den helige Ande som getts oss till välsignelse och uppenbarelse om Ordet, vägen, sanningen och livet. 

Joh. 14:6  Jesus sade till honom: "Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig".

  Så här sade Kathryn Kuhlman i en av sina undervisningar:

"Det finns de som kan Guds Ord, kanske
bättre än jag känner Ordet.
Det finns de som lär Ordet bättre . . .
Det finns till och med de som har tagit del av den Helige Ande . . .
De har smakat utav Guds goda, men ÄNDÅ,
är de inte födda på nytt."