onsdag 18 mars 2020

Har Gud glömt att vara nådig?

Rubriken till detta inlägg finns i Ps.77:10 "Har Gud glömt att vara nådig? Eller har han i vrede hållit inne sin barmhärtighet?" Kapitlets rubrik är "Guds tidigare under ger tröst i nödens tid". I Studiebibelns notis till denna vers kan vi läsa "Guds folk förstår att de måste uthärda de lidanden Herren sänder över dem. Men under allt detta tränger de sig fram till Gud och åberopar de stora frälsningsgärningar han har gjort bland dem." I vers 15 i samma kapitel kan vi läsa: "Du är den Gud som gör under, du har visat din makt bland folken."

Rom. 5 talar om att ha frid med Gud
Rom 5: 3-5  Men inte bara det, vi gläder oss också mitt i våra lidanden, för vi vet att lidandet ger tålamod,  tålamodet fasthet och fastheten hopp. Och hoppet sviker oss inte, för Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den helige Ande som han har gett oss.

Vi lever i tider av osäkerhet under detta Coronavirus. Det visar sig vad som finns i var och en av oss. Vi lider, fast kanske på olika sätt. Någon lider när man ser människors uppror, andra lider när dominans reser sig upp och trycker ner. Depression kommer över människor då nyheter nästan inte talar om något annat än svåra tider.

I allt detta säger Guds ord att han har lovat vara med oss alla dagar, intill tidens slut. Har Gud glömt att vara nådig? Nej, precis som Israels folk påminde sig om Guds frälsning och tänkte på alla hans under i gångna tider, så är Gud densamma i dag. Vi får gömma oss under hans vingars skugga, åberopa de löften, tala ut dem, som står i Ps. 91. Åberopa blodets kraft. Om vi ber så får vi svar och om vi går emot mörkrets krafter så måste de böja sig under Guds utsträckta arm. Men vi kan inte bara vänta att det skall ske av sig själv. Det här är en tid när vi skall ropa till Gud, om hans nåd över våra länder och människor. Be om människors frälsning.