torsdag 23 september 2021

Himmelrik

 

Tar mig friheten att använda det tema kanal 10 har för sin kampanjvecka, som rubrik. Som jag tidigare skrivit är undervisning om himlen något jag under tidigare veckor bett om att få. Gud svarar när vi ber. Via kanal 10 har jag redan efter onsdag kväll fått så mycket god undervisning, bland annat med Dan Johansson och Sven Bengtsson. 

Något annat jag verkligen uppskattar är en undervisning och vittnesmål om himlen med Bill Stenberg. Han lever inte mera här på jorden, men hans undervisning lever. För den som är intresserad finns det att lyssna på youtube. Det är så gripande berättelser och hälsningar Bill har att berätta om när han i anden rycktes upp och fick se sådant vi annars  inte kan se och höra. Det är ord av tröst och hopp, men även om hur betydelsefulla våra böner och gärningar är här på jorden och den betydelse de får i himlen.

Något som starkt berör hjärtat är tanken på hur stor GUDS NÅD är över oss som tror och bekänner Guds Son som herre över våra liv. Vi vet nog alla att vi många gånger sagt eller gjort saker som kan kännas oförlåtliga och ändå kan bli förlåtna. Tack vare Jesu blod som utgöts för oss, till syndernas förlåtelse. När vi en dag kommer inför Guds domstol, som alla mänskor en dag skall ställas inför, så kommer vi inte att dömas. Och det är nåd! En nåd så stor, så stor!! Tänk att Jesus tog alla våra smärtor, svagheter och misslyckande på sig. Vi får se fram emot att föras från paradiset, himlens förgård, in i Faderns himmelrike med all dess härlighet och kärlek. En evighet att vänta på. Men just nu behövs vi som hans redskap på jorden för att förmedla denna sanning till den som ännu inte kommit till tro och Gud han hör alla våra böner. Amen.