måndag 20 november 2023

ADHD eller DHA

 

1 Petr. 2: 9-10  Men ni är ett utvalt släkte, ett kungligt prästerskap, ett heligt folk, ett Guds eget folk för att förkunna hans härliga gärningar, han som har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus. Ni som förr inte var ett folk är nu Guds folk, ni som inte hade fått barmhärtighet har nu fått barmhärtighet. 

Vad har rubriken med bibelordet att göra? Du kanske har fått diagnosen ADHD och det kan vara ett lidande att leva med. DHA= Den Helige Ande och hans namn är också Hjälparen. I vår värld finns läkare att tillgå när vi är sjuka, så är det inte för alla människor utan man har ingen annan utväg än att ropa till Gud om hjälp. Vi skulle också kunna ropa till Gud, han hör vår bön, han ser våra svårigheter. 

Stolthet är något som sätter käppar i hjulet för mänskligheten. Vi kan uppleva oss våldförda i vissa situationer, ifrågasatta, illa behandlade och förkastade och då är det svårt att böja sig under det som känns som ett förtryck. Så kan det också vara med sjukdomar. Om vi ändå väljer ödmjukhet och att foga oss i situationen, acceptera läget, så kan vi ibland i just detta finna en frid, att det finns hjälp för mig att få bara jag är villig att underordna mig.

Den helige Ande är Hjälparen som kan hjälpa precis varenda en av oss vad vi än plågas av, ADHD eller någon annan bokstavskombination är bara exempel, det kan vara vilken sjukdom eller problem som helst. DHA är den bästa bokstavskombination vi kan hitta om vi söker svar på livsfrågor.

Den som väljer Gud och den helige Ande, DHA, har funnit sanningen i livet och får tillhöra ett utvalt släkte, Guds eget folk. Vi får tala om Jesu mäktiga gärningar och vittna om vad han gjort i våra liv, han är den som kallar oss ut ur mörker, in i sitt underbara ljus. En plats av underbar godhet och barmhärtighet, Guds kärlek. Vi får kraft och styrka genom den helige Andes kraft inom oss.