fredag 19 februari 2016

Hedra din fader och din moder




..På det att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land", fortsätter fjärde budet. Visa dina föräldrar respekt, den äldre generationen. Vi som har föräldrar i livet får tacka vår Gud, det är inte något som är alla förunnat. De allra flesta föräldrar har velat sina barn väl, även om alla också någon gång misslyckats. Vi skall hedra våra föräldrar, oavsett, och tala väl om dem. Det finns många vittnesmål om barn som blivit kristna men haft något ouppgjort med någon av föräldrarna, sedan har man gått och försonats och även föräldern har kunnat komma till tro.

Såg i går kväll en bit av en dokumentär om den så kallade Lasermannen. Modern hade på allt sätt plågat den väluppfostrade sonen. Föräldrarna var skilda och fadern hade spritproblem och kvinnoaffärer. När sonen kom upp i tjugoårsåldern gjorde han revolt och sedan fadern dog, och som var den ende som gett honom kärlek, då kom hatet över den som kallas Lasermannen. Oj, hur viktigt är det inte med föräldrakärlek och uppmuntran!

Det står om oss som är föräldrar att vi inte skall reta våra barn till vrede, vi har ett stort ansvar för kommande generationer. Ändå finns det inget som är omöjligt för Gud hur svår situationen än är. Där Guds kärlek får komma in finns det möjlighet till förlåtelse. Det är Guds vilja, han har förlåtit oss både hat och illvilja och hädelse.

Tacka Gud för dina föräldrar och barn, barnbarn... och välsigna dem i livets alla förhållanden. Så är Guds vilja i Kristus Jesus.