fredag 19 februari 2016

Självmord




I vår tid mår många människor mycket dåligt och speciellt unga. Det finns mycket självupptagenhet och blindhet för människor i vår omgivning. Unga talar ofta inte om hur de mår utan bär det inom sig som en tung och alltför stor börda. Den som är i djup depression kan uppleva det som att man är osynlig, att "hela jag är fel" och att "det finns ändå ingen som bryr sig". Lögnaren och Plågaren inger tanken att det är bättre att inte finnas till. Våra unga behöver verkligen vår förbön, liv måste räddas för denna tid och för evigheten!

Just nu finns en text som delas på Facebook och som säger mycket om hur man kan uppleva. En bit av den här:
  "Många tror att ett självmordsförsök är en självisk flykt eftersom personen inte bryr sig om de som blir lämnade. Jag kan säga er att när en person kommer till den punkten tror de verkligen att deras anhöriga kommer att få det mycket bättre när de är borta. Detta är psykisk sjukdom och inte egoism. Sanningen: depression är en fruktansvärd sjukdom och tycks obeveklig. Många av oss har varit nära kanten och vissa har förlorat vänner och anhöriga. Låt oss öppna ögonen för varandra och sluta sopa psykisk sjukdom under mattan."

Kom med mig och be för dessa unga som behöver möta Jesus, Frälsaren, för egen del och för att visa Frälsaren för sina kompisar och anhöriga.

Ps. 110:3 Villigt kommer ditt folk
 när du samlar din här.
 I helig skrud kommer din ungdom
 till dig, 
 som dagg ur morgonrodnadens
 sköte.