onsdag 23 mars 2016

Jesus är herre

"Han har förlåtit oss alla överträdelser och utplånat skuldebrevet som vittnade mot oss med sina krav. Det tog han bort genom att spika fast det på korset. Han avväpnade härskarna och makterna och gjorde dem till allmänt åtlöje när han triumferade över dem på korset" .
Kol. 2:14 

Jesus är konungars konung och herrarnas herre. Han har triumferat över härskare och makter. Herren Sebaot är den som strider för Guds barn och vi har inget att frukta. Jesus kom med liv till oss genom sin död på korset. Vad som än försöker plåga och tillintetgöra för oss så är Jesus herre också över det. Han kommer med glädje och uppståndelsekraft. Han fyller oss med sin kärlek.

Vi har kanske alla någon gång varit med om hur Guds ord liksom lyses upp någon gång när vi läser bibeln. Först när vi läser det för femtielfte gången sjunker det ner i hjärtat. Hitintills har det bara varit information. Ett sådant ord var för mig nyligen det som står i Rom. 5:5 "Och hoppet sviker oss inte, för Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den helige Ande som han har gett oss".
 Genom Guds kärleksverk, vår Frälsares död på korset, har vi fått liv och övernog, hans kärlek utgjuten i våra hjärtan. Polletten har ramlat ner, Guds ord och Guds kärlek ner i hjärtat. Jesus gav och vi får ge vidare av hans liv och kärlek till våra medmänniskor.