fredag 6 maj 2016

Den lidande kristne



Varför måste vi lida och vad är det egentligen för mening med det? Ja, det kan vi verkligen fråga oss. Gud har då inte skapat oss till lidande, det var inte hans plan för oss. Han satte i stället sin egen son, Jesus Kristus, till att lida och dö i vårt ställe.
Vi tänker på Job i samband med den kristnes lidande, Gud tillät den onde att pröva Job. Av det lärde sig Job att allt är lagt under Guds vilja. Gud är Skaparen som står över själva skapelsen. I våra nordiska länder har vi allt vad vi behöver och skulle vi sakna något kan vi få hjälp från samhället. Det finns mediciner när vi blir sjuka och saknar vi mat och kläder står hjälp till buds, ingen skall heller behöva sova under öppen himmel. Mitt i allt detta kanske vi inte sökt Skaparen själv utan enbart det skapade. Ibland tror jag att Gud vill vi skall lära oss att desperat söka hjälpen hos honom.
Gud vill att vi skall ropa till honom och söka honom av hela vårt hjärta och sedan lita på att han kommer att ta hand om allt. Därför att han är vår Far. Han ser på oss och säger: "Det är gott!" Han vill lära oss att älska honom på samma sätt som han älskar oss. Och inget skall kunna hindra oss från att nå den kärleken.
Det finns plågade fångar som levt av Guds kärlek, därför att den är mycket större än allting annat här på jorden. Kristna ute i världen har förföljts och dödats för sin tro. Kristi kärlek tvingar och vi kan alla utsättas för för hån och spe om vi tillräckligt ivrigt väljer att tjäna honom som blivit vår herre och mästare.

Levande bibeln Rom. 8:35-38 Skulle något kunna hindra oss från att ta emot Kristus kärlek? Nej, inget! Det spelar ingen roll om vi upplever nöd eller ångest, om vi blir förföljda, får svälta, saknar kläder eller råkar ut för faror och dödshot.  Att detta ska hända vet vi ju redan, för det står i Skriften: ”Det är för att vi tjänar dig som man hela tiden försöker döda oss. Vi är som får som väntar på att bli slaktade.” Men mitt i allt detta vinner vi en total seger genom det som Kristus i sin kärlek gjorde för oss.  Det spelar ingen roll om vi lever eller dör. Jag är helt övertygad om att inget kan skilja oss från den kärlek Gud visade oss genom Jesus Kristus, vår Herre. Inga änglar eller demoner, inget som finns nu eller kommer att finnas i framtiden, inga krafter i himlen eller i djupet eller något annat i skapelsen kan hindra hans kärlek från att nå oss.