fredag 29 april 2016

Fridens tankar

Jag fortsätter med ämnet tankar. Vår fiende djävulen önskar se oss förvirrade och oeniga i församlingen. Hans vapen är att få oss sårade och missmodiga, oroade och bekymrade. Han har kommit för att stjäla, slakta och döda men Jesus har kommit för att vi skall ha liv i överflöd. (Joh.10:10).

Låt oss se på ett praktiskt exempel. Det är någon i församlingen som säger något oövertänkt och hårt ord till en person, som blir djupt sårad. Den sårade kan då t.ex. välja att dra sig undan och klagande berätta vad som hänt för sina närmaste, eller så kan han se att det är just fiendens sätt att så in splittring i gemenskapen. Det är inte lätt att ödmjuka sig och förlåta för den som blivit uppenbart felaktigt behandlad, men det är Jesu sätt att handla och skapa frid.
Jer. 29:11 Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren , nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.

Vi har hela tiden ett val, vi kan faktiskt välja att bli sårade på samma sätt som vi kan välja att låta "förbannelsen gå förbi". Väljer vi att förlåta och skapa frid så långt som på oss beror så kan också vårt hjärta få frid, men medan vi umgås med de mörka tankarna har hjärtat ofrid.  Det är inte alltid så lätt att se vad som händer just i den svåra, sårade stunden och om du då låter tankarna löpa över hur orättvist du blivit behandlad och hur bedragen du blivit av den du litade på så ger du fienden ett övertag. Men, det är aldrig för sent, när du lär dig se vem den egentliga plågaren är så kan du välja att stå djävulen emot genom att inte ge efter för den ofrid han vill skapa.
Så här säger Herren till dig och mig:

Rom. 16:20  Fridens Gud ska snart krossa Satan under era fötter. Vår Herre Jesu Kristi nåd vare med er.


I en församling där man lärt sig läxan finns enhet och den församlingen kan växa starkt och utföra Herrens gärningar. Tyvärr får vi erkänna att det flesta av oss inte är där ännu, men om vi faller finns det inget som hindrar oss att resa oss upp igen och återta vår rätta ställning i namnet Jesus. Medan det finns mörker i hjärtat kan vi inte arbeta för Gud som han menat att vi skall gå på hans vägar, men när ljuset får lysa in i mörkret kan vi föra själar till frälsning.