fredag 9 december 2016

Jesus har frälst din själ




Vi kan inte veta och förstå människors känslor, vad det är som sårar allra mest. Men Jesus som har nyckeln till vårt hjärta, han vet. Han såg dig när du var liten. Han såg när människor gjorde sig lustiga över ditt sätt att vara, han såg mobbningen. Han hörde orden som sårade så djupt att det var något som krossades långt inne i din själ. Och därför förstår han varför du reagerar så oerhört starkt på vissa saker, trots att det är obegripligt för människor i din närhet.

Jesus vill hela din själ och ditt inre från det förflutna. Han frälste din själ och gjorde dig, tillsammans med andra Guds barn, till en ny människa. Det gamla får lämnas till Jesus så fort det dyker upp, Jesu blod skall absorbera den svåra tanken och minnet, den helige Ande med sitt balsam hela det som varit så att det inte längre kan göra ont. Låt Jesus ta emot allt skräp, spring inte bort från det i ett försök att slippa smärtan och obehaget, låt det i stället komma upp till ytan så att du kan bli fri och leva i försoningen, förenad med Jesus och hans vänner.

Ef. 2:15-18 Ja, han dog för oss på korset och tog vårt straff, och genom detta blev Moses lag med alla sina bud och föreskrifter inte längre vägen till räddning. Hans mål var att stifta fred mellan judar och icke-judar genom att förena dem med sig själv och skapa en ny människa, en ny kropp, som är hans församling. Och när vi nu är delar i samma kropp, har fiendskapen mellan oss försvunnit, eftersom vi alla är försonade med Gud och är hans vänner. Kristus kom med det glada budskapet om fred för er som var långt borta från Gud, och fred för oss som är judar och kände till Gud.
Och nu kan vi alla, både judar och icke-judar, komma inför Gud, vår Far, med hjälp av en och samma Ande, på grund av det som Kristus har gjort för oss. 
Om du vill, lyssna till Stefan Jernsand och ta emot helande från Gud, gråt ut saker som varit men som inte längre skall kunna plåga dig, därför att Jesus har frälst din själ och tagit alla plågor på korset, en gång för alla.