torsdag 14 november 2019

Bara ljuset kan besegra mörkret

Rubriken ovan är säkert bekant för de flesta, titeln på Sebastian Staksets bok. Det Sebbe alltid talar om är just det här och hur Jesus kan lyfta mörkret ut ifrån människan.
Om det är något vi behöver i denna mörka vintertid så är det ju just ljus. Både till vårt inre och vårt yttre. Vi behöver fyllas av Guds ord till oss, det är ljus för vår inre människa.

Joh. 12:46 Jag har kommit till världen som ett ljus, för att ingen som tror på mig ska bli kvar i mörkret.
Jesus kom inte för att döma världen utan för att vi skall komma ut från mörkret. Advent är väntans tid, vi väntar på honom som skall komma tillbaka för att hämta sin brud, Jesus Kristus. Vi väntar på honom som är världens ljus. Snart är vi inne i adventtiden.

Även om vår själ är fylld av mörker så är det så att inget mörker är så mörkt att inte ljus skulle kunna tränga in. Ljuset övervinner alltid mörkret, det är en hoppets låga. Du som just nu befinner dig i ett stort mörker, ett liv utan mening, till dig vill jag bara säga att inget mörker är så djupt att inte Jesu ljus skulle kunna tränga in. Kanske vill du bara dö, men Jesus är livet för dig. Även om din situation är hur hopplös som helst så kan du sträcka ut din hand mot Jesus och be honom komma in med ljus i ditt hjärta. Jesus nekar aldrig någon som vill ta emot honom, det står att även om dina synder är blodröda så kan han ändå förlåta och rädda dig till livet. Kom in i hans ljus och gemenskap och bli räddad. Jesu övernaturliga kraft från himlen kan fylla, rena och ge ljus så att det hopplösa absorberas av hans kärleks ljus.