tisdag 2 juni 2020

Att skilja mellan höger och vänster

Jona 4:11 Skulle då inte jag bry mig om Nineve, den stora staden, där det finns mer än 120 000 människor som inte kan skilja mellan höger och vänster, och dessutom många djur?”


Målarbild Jona - Skriv Ut Gratis Bilder

Skulle Gud inte bry sig om? Frågan är väl mera om vi bryr oss om. Om vi bryr oss om alla dessa som kan gå förlorade därför att vi inte varit Guds utsträckta hand på jorden. Om vi liksom Jona tyckt att det är ingen vits att berätta för dom om Jesus, dom kommer ändå inte att lyssna, det är bortkastad tid. Men, för Gud är inget vittnesmål bortkastat, det är ju Han som ska göra det, undret i mänskans liv. Vi kan inte med något enda ord i kraft av oss själva gå in i vad som finns i en människa. Det vet bara Gud själv, inte genom någon människas styrka eller kraft kan det ske.

Gud bryr sig om varje liten människa, han vill se varenda en av oss räddade för himmelriket. Det kommer inte an på oss, om vi är perfekta så att vi inte behöver Gud eller om vi har våldfört, mördat, stulit och så skilt oss från Honom. Nej, det kommer an på att Gud älskar varenda liten, även om vi inte kan skilja på höger och vänster. Även om vi inte känner Gud Fader så vill han dra varenda en till sig. Det kommer inte an på Guds utvalda att döma vem som skall med till himlen. Därför skall vi som vill tjäna honom bara gå i lydnad för hur hans Ande manar oss, utan alla egna bedömningar. Gå som Hans utvalda redskap, i uthållighet och  i lydnad. För att senare få en tjänares välförtjänta lön.