måndag 31 oktober 2022

Det finns kraft i blodet


 Hebr. 9: 11-12 Genom det större och fullkomligare tabernaklet, som inte är gjort av människohand och alltså inte tillhör den här skapelsen,  gick han in i det allra heligaste en gång för alla, inte med bockars och kalvars blod utan med sitt eget blod, och vann en evig återlösning.

Hebr. 9:   Kristus gick inte in i en helgedom som är gjord av människohand och som bara är en bild av den verkliga helgedomen. Han gick in i själva himlen för att nu träda fram inför Guds ansikte för vår skull. 

Jesus gick alltså in i himlen med sitt eget blod och bar fram det inför Fadern. I det blodet finns namnen på alla som tagit emot Jesus som sin Frälsare. I det blodet finns också  alla våra sjukdomar, synder, tillkortakommanden. Jesus kommer med sitt fullbordade verk till Fadern och  1 Joh. 5:7-8 " Det är tre som vittnar: Anden, vattnet och blodet, och dessa tre är eniga. " Blodet och dess avsikt blev synligt för Fadern och genom det har vi blivit förlåtna, frälsta och helade. Jesu död och lidande för mänskligheten var fullbordat. Därför får du läsa ditt namn i det blodet när du kommer till Jesus och se hur han redan tagit din sjukdom, förlåtit din synd och orättfärdighet. Det finns kraft i det blodet till att förlåta och sätta fri och du behöver inte längre bära det för det har Jesus redan gjort, du får bara godkänna det han redan gjort för dig. Be att Gud öppnar dina ögon så att du kan se vad som finns i det blodet och ta emot.