söndag 24 februari 2019

Församlingens strider



Det finns ett Guds rike och ett Satans rike, ett rike av ljus och ett av mörker. Isebels ande är en av de onda andarna i Satans rike, vi kan läsa om henne i 1Kung.21 och Upp. 2:20. Den här andemakten kan komma emot både kvinnor och män och framför allt mot pastorer och ledare för församlingar, men också mot själva församlingen.

Jag skall inte säga desto mera om denna ande, det finns det många andra som har bättre kunskap om,  utan bara säga att den här anden kan komma som en trötthet under gudstjänster i församlingen, den kan komma med uppgivenhet, missmod och manipulation (Ahab). Annat som kännetecknar är förstås fruktan (Elia), olyckor, sjukdom, depression, försöker döda. Den är också dominerande, kontrollerande, lustfylld och mycket mera.

Vad vi behöver göra är förstås att fördriva den och inte ge den någon som helst öppning. Därför behöver vi känna igen den. Dess mål är speciellt aktiva församlingar och att komma med splittring i relationer. Den vill göra dig ensam och utanför. Därför är vår uppgift, inte att strida mot människor av kött och blod som vi kan läsa om i Ef.6, utan mot mörkrets välde (som ibland kommer i form av Isebelanden). Därefter fortsätter kapitlet att tala om rustningens alla delar, som vi alltid bör ha på oss, eftersom det pågår en strid i andevärlden. Och efter rustningsdelarna kommer den vers som är så väldigt viktig:

Ef. 6:18 Och medan ni kämpar striden, ska ni ständigt be till Gud och vädja om hans hjälp. Be alltid med den kraft ni får av Guds Ande. Tappa inte koncentrationen utan be för alla de troende utan att tröttna.

Det här är vad vi behöver göra, ständigt be för alla troende utan att tröttna och även om du upplever det som om alla är emot dig. Ge inte upp, vet vad det handlar om och Gud skall ge er seger.