söndag 28 april 2019

Namnet Jesus


Judas säger i sitt brev att man skall hålla fast vid tron på Jesus.

Jud.1: 14-18 Henok, som levde i den sjunde generationen efter Adam, framförde Guds budskap om vad som ska hända den här sortens människor. Han sa: ”Se, Herren kommer tillsammans med tiotusentals av dem som tillhör honom. Han kommer för att döma jordens alla människor. Han ska avslöja varje ond handling och varje ont ord som människor har talat mot honom, Ja, alla som har syndat mot honom ska få sitt straff.” Dessa falska lärare går ständigt omkring och klagar. De är aldrig nöjda, trots att de tillfredsställer varje begär. De skryter vitt och brett om sig själva, samtidigt som de smickrar de människor de själva kan ha nytta av. Men ni, kära vänner, måste komma ihåg vad vår Herre Jesus Kristus egna sändebud sa om framtiden. De varnade er och sa: ”Vid tidens slut ska människor häda Gud och drivas av sina onda begär.”

Det är klart att vi ser att tiden är ond. Det görs saker som man  inte kan tro att är sant. Människor beter sig ibland nästan som djur, man lever ut alla vidriga företeelser, samtidigt som man hädar Gud. Jesu talar i Lukas 21 om framtiden och om när han skall komma tillbaka. Det är saker som kommer att ske och vi har svårt att ta det till oss, men redan nu kan vi se hur människor grips av ångest och vill dö, speciellt en ung generation som skulle ha framtiden framför sig, men man kan inte se någon mening med att leva i denna värld som uppvisar stress, press och meningslöshet. Utan Jesus blir människan olycklig. När Jesus kommer tillbaka är befrielsen nära och han kommer snart.

Luk. 21: 25-27 Sedan ska märkliga tecken visa sig i solen, månen och stjärnorna, och på jorden ska folken gripas av ångest och oro inför havets och vågornas dån. Människor ska gå under av skräck inför det som ska drabba världen, för universums krafter ska skakas.  Och då ska man få se mig, Människosonen, komma på ett moln med makt och stor härlighet. Men när ni ser allt detta hända, så räta på er och fatta mod, för då är er befrielse nära.
Den onde lockar och lurar den som egentligen hungrar och törstar efter Jesus, han erbjuder allt förljuget och Jesusfrånvänt i världen. Den som inte fått lära känna sanningen lockas lätt med. Som kristna behöver vi berätta för, speciellt den unga generationen, om Jesus. Och vi som redan är troende behöver gåvan som kallas att skilja mellan andar, så att vi kan förstå och se vad som är på gång. Gud lovar att vi alla kan bli renade i Lammets blod, så att vi kan stå där i vita kläder när Jesus hämtar sin brud.

upp. 19: 7-8  Låt oss vara glada och jubla och ge honom äran, för det är dags för Lammets bröllopsfest, och hans brud har gjort sig klar. Gud har gett henne rätt att klä sig i skinande vitt, fint linnetyg. Och det fina linnetyget är en bild på att bruden, alla som tillhör Gud, har följt hans vilja.”