tisdag 19 juli 2016

Jesus, fyll mig med din utgivande kärlek!

Ef. 3:14-21  När jag tänker på denna fantastiska plan, faller jag ner och tillber Gud, vår Far, han som är Far och Skapare till allt i himlen och på jorden. Och jag ber att Gud, han som är så rik på härlighet, ska låta sin Ande ge er kraft och inre styrka. Ja, jag ber att ni ska tro på Kristus av hela ert hjärta. Håll fast vid den kärlek han har visat er och hämta er kraft från den. Då ska ni tillsammans med alla dem som tillhör Gud förstå den oändliga kärlek som finns hos Kristus ‑ hur vid och bred och djup och hög den är. Ja, ni ska lära känna hans kärlek, som är större än vi någonsin kan förstå. Och genom detta ska ni bli mer och mer lika Gud. Låt oss därför ära Gud, som verkar i oss med sin kraft och kan göra långt mer än vi någonsin kan be om eller tänka oss. Ja, han ska bli ärad av församlingen i alla generationer i all evighet på grund av det Jesus Kristus gjorde för oss.

 Åt var och en av oss, Guds barn, har det utmätts gåvor. Vi skall utrustas så att vi kan utföra vår tjänst, att uppbygga Kristi kropp, tills vi når fram till enheten i tron och i kunskapen om Guds Son. Då skall vi inte kastas hit och dit av varje vindkast utan då skall vi i kärlek hålla fast vid sanningen. Så skall kroppen byggas upp i kärlek, fogas samman och hållas ihop genom att vi stöder varandra enligt den kraft som är utmätt till var och en enskilt.

Det är bara Kristi kärlek i oss som kan få oss att älska varandra med en äkta kärlek, som kan få oss att se på varandra med de gåvor Kristus utmätt åt oss. Då skall vi kunna se på varandra och förstå varandras personlighet och sätt att vara för att vi ser genom Jesu ögon på varandra, inte genom våra köttsliga ögon, och förstår vad han lagt ner i vår nästa och varför den personen handlar och gör som den gör. Då skall vi se på varandra med kärleksfull blick och uppmuntrande ord, i hans smörjelse och den första kärleken, pushande våra syskon i Herren på väg framåt i det som den personen skall göra som Kristi redskap på jorden. Här finns ingen avund, inget uppror, alla vet sin plats.

"Jesus, fyll oss med din utgivande kärlek och låt oss börja förstå hur lång och bred den är, hur hög och hur djup, tillsammans med våra syskon. Så att vi i gemenskap och sann enhet, i den helige Ande, kan bygga på ditt rikes utbredande, utan att kräva något mer av någon än den kan ge. Hjälp oss att vi skall kunna acceptera varandra sådana vi är, med den kraft och de gåvor vi fått genom Jesus och utmätt av honom, och sedan kunna ge vidare till andra det som vi själva fått som gåva. Låt oss kunna  se på våra medvandrare utefter vägen med dina kärleksfulla ögon."