söndag 31 januari 2016

Kraft i namnet Jesus

När vi läser i olika tidningar kan vi ibland se att det tas en människas namn och genom det namnet försöker man uppmärksamma det som man vill ha påtalat. Folk har sina idoler och personer man ser upp till och sedan är det lätt hänt att man sätter sin tilltro till dem.

Men som vi vet så finns det ett namn som är över alla andra namn, namnet Jesus, till honom skall vi sätta vår tilltro. I apostlaberättelsen talas om en man som varit förlamad från födseln och som fick styrka och kraft till sina vrister och fötter, han hoppade och stod rätt upp i glädje. Apg 3: 16  "Och genom tron på hans namn har det namnet gett styrka åt denne man som ni ser och känner. Tron som kommer genom det namnet har gett honom full hälsa, som ni alla ser".
 Guds löften gäller dig och mig, det finns styrka för varje situation, hälsa för oss alla. Genom kraften i namnet Jesus och tron på honom och vad han kan göra.

 Namnet Jesus kan kalla vilsna barn hem till Gud och det kan ge hopp och tröst till den som tror. I det namnet skall Guds rike bryta fram,  namnet Jesus är himlens hälsning till oss och i inget annat namn finns frälsning.