torsdag 11 augusti 2016

Andens vind

Håller just på och läser en bok som utkom 1982. Den heter "Vindens under" och är skriven av W Phillip Keller, som föddes 1920 i Afrika där hans föräldrar var missionärer. Efter att ha levt ett liv i andra länder och borta från Gud får till slut Guds Andes vind tag i Keller och han lär sig att fri är bara den som lärt sig lyda Gud. Pengar och arbete kunde inte fylla hans andes längtan, den största tillfredsställelsen finns i att följa Guds Andes vind.

Under sin tid borta från Gud kom Guds ord till Keller, ord som han lärt sig som barn. Hur viktigt är det inte att få det inpräntat från barnaår!
För att få in Guds ord i hjärtat behöver vi höra det och upprepa det tills det blir en sanning. Jesus är vägen, sanningen och livet. Det handlar inte om hjärntvätt utan om livet. Att leva ett liv i frihet från världens bojor, som bara binder upp människan och skiljer henne från Gud. Den som fått tro för Guds löften så att de landat i hjärtat kan lita på att det han säger i sitt ord är sant och få känslighet att höra och förstå Andens maning och låta sig ledas av den rösten.

Ef. 5: 17-18 Var därför inte oförnuftiga utan förstå vad som är Herrens vilja. Berusa er inte med vin, det leder till vårdslöshet . Låt er i stället uppfyllas av Anden