söndag 21 augusti 2016

Låt oss älska.... i handling och sanning





1 Joh. 3:19-22 Då vet vi att vi är av sanningen, och inför honom kan vi övertyga vårt hjärta, om det fördömer oss, att Gud är större än vårt hjärta och vet allt. Mina älskade, om hjärtat inte fördömer oss har vi frimodighet inför Gud, och vad vi än ber om, det får vi av honom eftersom vi håller hans bud och gör det som gläder honom.

Gud vet mera än vi vet om oss själva, han känner oss bättre utan och innan än vi själva kan se.  Han kan uppenbara saker och övertyga oss om att vi är älskade av honom och ingen fördömelse finns över våra liv, Gud dömer inte den som tror på hans Son Jesus Kristus och som har tagit emot honom som herre i sitt liv. Jesu blod övertäcker all synd och vi kan bli förlåtna närhelst vi ber om det och omvänder oss från vår synd. Tänk vilken nåd, vilken kärlek Fadern har skänkt oss att vi får kallas Guds barn!

Kärleken visar sig i handling och sanning, den vill hjälpa den som har det svårt därför att Fadern Gud är barmhärtig och Jesus har befallt oss att älska varandra. 1 Joh. 3:18  "Kära barn, låt oss inte älska med ord eller fraser, utan i handling och sanning." Ord kan vara vackra och låta övertygande men om det inte finns någon handling bakom dem är de bara tomma ord. De enda ord som alltid är sanning är Guds ord, ändå kan vi inte tala bara Guds ord, utan den som predikar talar ju också det som kommer till honom inspirerat av den helige Ande. Vi behöver undervisning och människors predikade ord för att belysa skriften, tron kommer av predikan men predikan i kraft av Guds ord.

 För att kunna leva det kristna livet behöver vi matas med Guds ord så att det börjar synas i hur vi handlar mot varandra. Dömer vi eller visar kärlek genom vår handling? Vi får nöd för den som är svag, vi stänger inte av när någon behöver hjälp och tröst. Vi vänder oss inte bort från den som mår dåligt, vi låter hjärtat vara brinnande.

I morse kom denna sång till mig. Vi behöver den helige Ande för att i vardagen kunna leva i goda gärningar i vår vardag.