söndag 6 december 2015

Visa överheten respekt


Visa dina föräldrar respekt, dina ledare, all överhet. Om det av någon anledning finns uppror kanske de här orden smärtar. Där det finns förkastelse finns tyvärr uppror. Och varifrån har förkastelsen kommit? Alla har vi inte fått uppleva en trygg barndom med mycket uppmuntran, mindervärde har kommit in och känslan av att ändå ingen  bryr sig. Om vi då försöker att i egen kraft bli fria så kan tyvärr allting bli mycket värre. Och hur kan detta botas? Ja, så vitt jag vet är det nog ingen annan än Fadern i himmelen som kan göra det, genom sin helige Ande. Genom att vara med i en "Helig-Ande-atmosfär" i din församling, dricka av Guds levande ord och tro att det är sant. Suga upp av atmosfären i lovsången och bedyra dig själv att Herren älskar dig, trots allt.

Varför skall vi visa våra ledare respekt? Kanske har dom varit hårda och inte alltid så lysande föredömen, utan precis som oss andra varit människor med fel och brister. Jo, det finns en orsak till att vi skall förlåta och gå vidare precis som Jesus. Han lät sig plågas och nedvärderas bland sitt eget folk, trots att han inte gjort något fel utan tvärtom bara visat kärlek och godhet. Det finns nämligen ett mål: "Vi vill komma in i det förlovade landet"! Så länge vi inte kan underordna oss kommer det att bli omöjligt. Ester gjorde som Mordokai sa, hon protesterade inte, trots att hon faktiskt riskerade sitt eget liv. Sedan kunde hon bli sitt eget folk till räddning. Om hon nekat kunde nog Gud ha utsett någon annan.

 Gud vill använda dig och därför blir det en kamp. Han med hornen vill inte se dig komma in i det förlovade landet, då är ju allt förlorat för hans del. Därför försöker han komma och viska sina lögner, lägga fördömelse över ditt liv. Pilar som säger att det är omöjligt. Vi får lova att inte titta så mycket på människorna och hur de behandlar oss, det är ju trots allt så att vi skall leva "så som om vi tjänade Gud och inte människor". Vi har inte en kamp mot kött och blod utan mot makter och myndigheter i himlarymderna. Men Gud som har all makt i himmel och på jord är faktiskt mäktig att ta oss igenom. Han som kunde låta Jesus vinna över allt mörker och lägga det under sina fötter. I Jesu namn och på grund av hans gärning för oss är det möjligt. Det är fullbordat.